PrimeXBT Отвори сметка - PrimeXBT North Macedonia - PrimeXBT Северна Македонија

Како да отворите сметка и да се најавите на PrimeXBT


Како да отворите сметка во PrimeXBT


Како да отворите сметка на PrimeXBT [PC]

Чекор 1: Посетете ја PrimeXBT.com

Како да отворите сметка и да се најавите на PrimeXBT

Чекор 2: Кликнете Регистрирај се на десниот агол на екранот.

Како да отворите сметка и да се најавите на PrimeXBT

Чекор 3: Ќе ја видите страницата за регистрација

 1. Внесете ја вашата целосна адреса за е-пошта

 2. Поставете своја сопствена лозинка

 3. Изберете ја вашата земја/регион и внесете го вашиот мобилен број.

 4. Кликнете за да се согласите со Условите и правилата

 5. Кликнете Регистрирај се

Како да отворите сметка и да се најавите на PrimeXBT

Чекор 4: Потврдете ја вашата регистрација со внесување на 4-цифрениот PIN-код што го добивате преку е-пошта. (ПИН-кодот ќе биде испратен на вашата е-пошта, ќе се најде во вашата спам или во целата папка во сандачето).

Како да отворите сметка и да се најавите на PrimeXBT
Чекор 5:
 1. Изберете земја на вашето живеење

 2. Кликнете на Заврши

Како да отворите сметка и да се најавите на PrimeXBT

Забелешка:
Информациите за телефонскиот број се опционални кога се регистрирате и може да се користат за поврзување на вашата PrimeXBT сметка со вашиот мобилен број откако ќе ја имплементираме оваа функција. Дополнително, ќе им овозможи на клиентите да ја користат функцијата за телефонска поддршка (повик на барање) бидејќи планираме да ја воведеме во блиска иднина.

Како да отворите сметка на PrimeXBT [APP]

Чекор 1:
 1. Отворете ја апликацијата PrimeXBT: апликацијата PrimeXBT за iOS или апликацијата PrimeXBT за Android што сте ја презеле

 2. Кликнете Отвори сметка на дното од екранот.

Како да отворите сметка и да се најавите на PrimeXBT
Чекор 2:

 1. Внесете ја вашата целосна адреса за е-пошта

 2. Поставете своја сопствена лозинка

 3. Изберете ја вашата земја/регион и внесете го вашиот мобилен број.

 4. Кликнете за да се согласите со Условите и правилата

 5. Кликнете Регистрирај се

Како да отворите сметка и да се најавите на PrimeXBT
Чекор 3: Потврдете ја вашата регистрација со внесување на 4-цифрениот PIN-код што го добивате преку е-пошта. (ПИН-кодот ќе биде испратен на вашата е-пошта, ќе се најде во вашата спам или во целата папка во сандачето).

Како да отворите сметка и да се најавите на PrimeXBT

Чекор 4:

 1. Изберете земја на вашето живеење

 2. Кликнете на Заврши

Како да отворите сметка и да се најавите на PrimeXBT

Забелешка:
Информациите за телефонскиот број се опционални кога се регистрирате и може да се користат за поврзување на вашата PrimeXBT сметка со вашиот мобилен број откако ќе ја имплементираме оваа функција. Дополнително, ќе им овозможи на клиентите да ја користат функцијата за телефонска поддршка (повик на барање) бидејќи планираме да ја воведеме во блиска иднина.

Преземете ја апликацијата PrimeXBT

Апликација PrimeXBT за iOS

Чекор 1:

 1. Пријавете се со вашиот Apple ID, отворете App Store.

 2. Изберете ја иконата за пребарување во долниот десен агол; или Кликнете овде PrimeXBT App iOS за да ја преземете на вашиот телефон.

Како да отворите сметка и да се најавите на PrimeXBT

Чекор 2:

 1. Внесете PrimeXBT во лентата за пребарување и притиснете пребарување.

 2. Притиснете GET за да го преземете.

Како да отворите сметка и да се најавите на PrimeXBT

Чекор 3: Вратете се на почетниот екран и отворете ја апликацијата PrimeXBT за да започнете.


PrimeXBT апликација за Android

Чекор 1:

 1. Отворете Google Play

 2. Внесете PrimeXBT во лентата за пребарување и притиснете пребарување ; или Кликнете овде PrimeXBT App Android за да ја преземете на вашиот телефон.

Како да отворите сметка и да се најавите на PrimeXBT

2. Кликнете Инсталирај за да го преземете;

Како да отворите сметка и да се најавите на PrimeXBT

Чекор 3: Вратете се на почетниот екран и отворете ја апликацијата PrimeXBT за да започнете.


Најчесто поставувани прашања (ЧПП)

Како можам да ја заштитам мојата PrimeXBT сметка?

Препорачуваме да користите единствена комбинација на е-пошта + лозинка што не ја користите за други услуги. Исто така, топло препорачуваме да овозможите 2FA (2-факторска автентикација) и известувања за најавување. Овие функции може да се овозможат на вашата сметка.


Може ли да ја сменам мојата е-пошта?

Бидејќи вашата е-пошта е единствената форма на лична карта во PrimeXBT, не е можно да се промени е-поштата на сметката.


Го изгубив или ресетирав мојот уред/телефон 2FA

Кога ќе овозможите 2FA на вашата сметка, ќе добиете резервна шифра од 16 цифри. Овој код може да се користи за враќање на временските шифри од 2FA за вашата сметка. Едноставно додадете нов генератор на временски код во вашата апликација 2FA и внесете го резервниот код од 16 цифри.


Дали PrimeXBT има KYC?

Не, документите не се потребни . Ја почитуваме вашата приватност додека тргуваме со дигитални валути, поради што не бараме нашите клиенти да подлежат на процедури KYC, откривајќи лични информации.


Како да се поврзе Google Authenticator?

Видете овде

Како да се најавите на PrimeXBT


Како да се најавите на сметката PrimeXBT [PC]

Чекор 1: Посетете ја PrimeXBT

Како да отворите сметка и да се најавите на PrimeXBT
Чекор 2: Притиснете го копчето за најавување во горниот десен агол на екранот
Како да отворите сметка и да се најавите на PrimeXBT

Чекор 3: Ќе ја видите страницата за најавување

 1. Внесете ја вашата е-пошта регистрирана PrimeXBT

 2. Пополнете ја вашата лозинка

 3. Кликнете Најави се

Како да отворите сметка и да се најавите на PrimeXBT


Како да се најавите на сметката PrimeXBT [APP]

Чекор 1: Отворете ја апликацијата PrimeXBT што ја преземавте на вашиот телефон. Можете исто така да кликнете на апликацијата PrimeXBT iOS или PrimeXBT App Android за да ја отворите апликацијата PrimeXBT.

Како да отворите сметка и да се најавите на PrimeXBT
Чекор 2: Притиснете го копчето за најавување на дното на екранот
Како да отворите сметка и да се најавите на PrimeXBT

Чекор 3:

 1. Внесете ја вашата е-пошта регистрирана PrimeXBT

 2. Пополнете ја вашата лозинка

 3. Кликнете Најави се

Како да отворите сметка и да се најавите на PrimeXBT

Најчесто поставувани прашања (ЧПП)

Како да ги оневозможите известувањата за е-пошта?

Известувањата за најавување преку е-пошта може да се оневозможат од менито Поставки на вашата сметка.

 1. Најавете се на вашата сметка на PrimeXBT

 2. Кликнете на Поставки

 3. Исклучете ги известувањата за најавување преку е-пошта

Како да отворите сметка и да се најавите на PrimeXBT


Каде можам да ја проверам мојата историја за најавување?

Сите најавувања на вашата сметка се рефлектираат во менито Поставки, под Последни најавувања.

 1. Најавете се на вашата сметка на PrimeXBT

 2. Кликнете на Поставки

 3. Сите ваши најавувања се рефлектираат во делот Последно најавување

Како да отворите сметка и да се најавите на PrimeXBT


Може ли да ја сменам мојата лозинка

 1. Најавете се на вашата сметка на PrimeXBT

 2. Кликнете на Поставки

 3. Кликнете Промени лозинка

 4. Ќе ја видите страницата за промена на лозинката:

 • Внесете ја вашата тековна лозинка
 • Внесете ја вашата нова лозинка
 • Потврдете ја вашата нова лозинка

Како да отворите сметка и да се најавите на PrimeXBT
Како да отворите сметка и да се најавите на PrimeXBT

Thank you for rating.